این جمله که "ما حق غنیسازی ایران را به رسمیت نمیشناسیم" تیتر اکثر اظهارات مسئولان غرب بود به گونهای که صدای رئیس جمهور ایران و اقای ظریف درآمد.
وزیر امور خارجه ایران در مواضعی صریح غنیسازی را خط قرمز ایران عنوان کرد و اشاره داشت قدمهای توافق باید همگام با هم برداشته شود و هر زمانیکه خلافی از طرف مقابل مشاهده شود جمهوری اسلامی ایران در مدت یک ساعت سطح غنیسازی را به 20 درصد خواهد رساند.
این نکته را باید در پرانتز بگوییم که برداشته شدن تحریمها بیشتر از آنکه نفعی برای ایران داشته باشد لبخند بر روی کمپانیهای بزرگ اروپایی ایجاد کرد و به سرعت تماس با تهران جهت تنظیم قراردادهای 6 ماه صورت گرفت.
سیاست خارجی غرب تلاش کرد پس از توافقنامه هستهای از طریق دیپلماسی رسانه ای ایران را به انزوا بکشاند تا علاوه بر اینکه سطح غنیسازی به زیر 5 درصد کاهش یابد، حق غنیسازی ایران همچنان بلاتکلیف بماند تا از این طریق در 6 ماه آینده وقتی دو طرف پای میزه مذاکره میروند ابتدا ایران قبول کند که اورانیوم غنیسازی نکند تا در مقابلش حق غنی سازی ایران در "مقام حرف" پذیرفته شود.
بر همین اساس "برندات میهان"؛ سخنگوی کاخ سفید گفته است: آمریکا هنوز این حق(غنی سازی) را به رسمیت نشناخته اما ما آماده هستیم تا درباره غنی سازی محدود اورانیوم در ایران مذاکره کنیم.
میهان در ادامه گفت : دلیل این امر آن است که ایران برای اولین بار با انجام بازرسی های سخت، کاهش میزان اورانیوم غنی شده، کاهش سطح غنی سازی، و کاهش فعالیت هسته ای موافقت کرده است.
سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در ادامه افزود : اگر ما در پایان در تمامی این موارد به نتیجه برسیم آنگاه حق غنی سازی ایران را به رسمیت می شناسیم البته غنی سازی در سطح پایین.
در حقیقت آمریکا در تلاش است یک منت بزرگ بر سر ایران بگذارد و آن هم پذیرفتن حق غنیسازی ایران است البته با شرایطی که خودش تعیین میکند.
رهبر انقلاب در چندین سخنرانی اخیر خود اشاره کرده است که به این مذاکرات خوشبین نیست ولی این مذاکرات را تجربهای تازه برای مسئولان سیاست خارجی ایران عنوان کردند.
مسئولان جمهوری اسلامی ایران حسن نیت خود را به مسئولان غربی نشان دادهاند اما با شناخت 34 ساله ملت ایران از غرب و آمریکا بعید است که گروه 5+1 حاضر شود حق غنیسازی ایران را بدون شرط بپذیرد.
برچسبها: 5, 1, توافق هسته ای, اجلاس ژنو, مذاکرات هسته ای
نظرات شما عزیزان:
ادامه مطلب